Mietiskelin eilen illalla nukkumaan mennessä, että pitäisi varmaan kaivaa vanhoja intohimoja esille. Enkä tarkoita mitään vanhoja poikaystäviä! Höh, ovatko edes hengissä (no se yksi ei ainakaan ole, enkä muistakaan menisi vannomaan). Tarkoitan piirtämistä, maalaamista, valokuvaamista, kirjoittamistakin (siis jotain järkevää, tätä ei lasketa). Kävin kymmenenvanhasta kuvataidekoulua ja myöhemmin kuvataidelukion. Ammattiopintojen puolella sähläilin huonekalujen entisöinnin, lähinnä pintakäsittelyn ja koristemaalauksen parissa (ja kehitysvammaisten koulunkäyntiavustaja olen ja automekaanikon opissakin olen ollut, minusta tulisi varmaan hyvä opintojenohjaaja, kaikenlaista olen kokeillut). Ei siitä ammattia tullut kuitenkaan vaikka valmistuinkin erikoismaalariksi, mitä nyt omaksi huviksi joskus jotain tehnyt.

Ja tietty remonttihommat, niistäkin pidän. Olen niitä nytkin suunnitellut, lattioiden laittoa ja takan kunnostusta, mutta ei riitä energia moiseen. Yhdet vaivaiset hyllytkin ovat odottaneet kuukausitolkulla, että saisin ne kiinnitettyä seinään. Mutta kun ennen sitä pitäisi maalata se seinä. Ja ikkunanpokat. Ja niitä toisia hyllyjä ei voi laittaa ennen kuin on revitty levyt seinästä, jotta saisi viereisen huoneen kaappien takaseinät kiinnitettyä (ihan oikeesti helpompaa noin kuin irrottaa koko seinällinen kaappeja).

Mitä vain kun ajattelee tehdä, se kasvaa järjettömäksi listaksi siitä, mitä pitää tehdä ennen tai jälkeen. Tai muuten ei ole järkeä tehdä koko juttua. Lannistavaa.

En sitten tee mitään.