Mies kertoi keskustelustaan 5-vuotiaan kuopuksemme kanssa. Tytär oli kysynyt isältä että "onko se seksittely sitä vauvojen tekemistä?" Seksittely! Hih! Mies yritti kysellen urkkia, mitä kaikkea tyttö mahtaakaan tietää, näytti siltä, että isosisarukset olivat katsoneet aiheelliseksi valistaneet pikkuprinsessaa sukupuoliasioissa.

Tyttöä oli ihmetyttänyt myös se, miten ihmeessä siitä siemenestä ja munasolusta oikein voi kasvaa vauva.  Mieheni selitti tytölle insinöörin tarkkuudella miten hedelmöittynyt munasolu ensin jakaantuu kahtia, sitten neljään, kahdeksaan, kuuteentoista jne. osaan, ja siitä tulee alkio, josta kehittyy vauva. Siemenestä puhuminen johti tietenkin siittiöiden koon miettimiseen, siihen voiko niitä nähdä, ja lopulta sitten puhuttiin nuijapäistäkin - tyttö puhkesi laulamaan Ellan ja Aleksin nuijapäistä kertovaa laulua: "Nuijapäät, nuijapäät, tanssikaa nyt nuijapäät, jälkeen sammakoiden häiden, tanssi alkaa nuijapäiden.." jne. Kieltämättä se aivan loogisesti liittyi käynnissä olevaan keskusteluun.

Välikevennyksen jälkeen tosin näytti siltä, että vauvat ja sammakot alkoivat mennä jo hieman sekaisin, ja tyttö protestoikin miehen kertoessa, että sammakkovauvat eivät kasva sammakkoäidin mahassa vaan sammakonkudun suojassa. Seuraavaksi oli kuulemma keskusteltu synnytyksestä, tyttö oli pohtinut että se varmaan sattuu, ja mieheni oli myöntänyt, että kyllä sitä äitiä taitaa synnytyksessä sattua. Tyttö oli sen kuultuaan kysynyt: "Sattuuko isääkin?" Naurultani unohdin kyllä kysyä, mitä mieheni siihen vastasi...