Ranskalaisia sätkiä vuonna keppi ja kivi..Kylläpä oli mukava päästä taas omalla autolla liikkeelle. Ajamisessa ja autoissa on sitä jotain. Kiinnostus taisi herätä kun isoveljeni osti aikanaan rättisitikan ja seuraavaksi Lantikan. Viimeinen niitti oli erään muinaisen (en viitsi edes laskea kuinka kauan sitten..) poikaystävän rättisitikka ja sitten se ensimmäinen oma auto 19-vuotiaana. Siinä sain heti kosketuksen siihen, mitä auton pitäminen on.

Peli oli ok-kunnossa ja seuraavana päivänä oli katsastusaika. Eikös sitten ilta-ajelulla tuulilasinpyyhkijät tehneet stopin ja niin vain tämä naisihminen totesi että jos halusi viedä auton katsastukseen oli tartuttava toimeen ja ruvettava tutkimaan vekotinta tarkemmin. Kun lopulta erinäisten kiroilujen ja hankalien purkuoperaatioiden jälkeen pääsin käsiksi pyyhkimiä liikuttaviin vipuihin ja vipstaakeihin (ajattelin että joku olisi irronnut), sain todeta, että ongelma oli sittenkin pyyhkijöiden moottorissa. Koska isä ja veljeni katsoivat ärsyttävän epäluuloisesti touhuani, sisuunnuin sen verran, että päätin pärjätä omillani ja totesin ettei siinä auttanut muu kuin irrottaa vehje, purkaa se ja katsoa mitä se on syönyt.

Eihän sieltä ollut kuin yksi hiiltä painava jousi hapettunut ja näppäränä tyttönä pistin sinne uuden, jonka otin kuulakärkikynästä - hätätilanteeseen hätäratkaisu, mutta hyvin toimi sen minkä auto minulla oli. Kyllä se itsetuntoa kummasti hiveli kuin onnistuin systeemin korjaamaan (ja etenkin löytämään vian..) veljien ja isän naljailun säestämänä ilman mitään kokemusta minkäänlaisista moottoreista. Sen jälkeen olenkin aika surutta käynyt melkein minkä tahansa rikkinäisen vehkeen kimppuun, tuloksena sekä uudelleen toimivia koneita että ainakin yksi palamaan syttynyt hiustenkuivain..

Nykyautot vaan alkavat olla niin monimutkaisia vehkeitä tietokoneineen, että niihin ei pahemmin viitsi koskea. Jotain pieniä sähkö- yms. systeemejä tuossa omassa on tehty, mutta ne olen jättänyt miehen hommiksi, ainakin miehen mielestä sähkö ja minä olemme nimittäin hengenvaarallinen yhdistelmä. Olisi kyllä kiva hankkia itselle projektiksi vanha rättäri tai kupla, niille osaisi tehdäkin jotain. Kun olisi tilat missä tehdä. Huoh.