Lopussa edittiä..

Pikkuveljen porukka käväisi meillä nukkumassa keskiviikon ja torstain välisen yön ja jätti meille hoitoon heidän esikoisensa (12 v. tyttö) ja kolmosensa (4 v. poika). Hulinaa ja huisketta on riittänyt kun vauhdissa ovat serkukset kuin sirkukset. Siitä pieni päivitystauko (just joo, yksi päivä jäi väliin, kauheeta, oonko vähän addikti).

Neljävuotiaan logiikkaa on joskus vähän kiemuraista seurata. Mies antoi lapsille tikkujäätelöt, ja 4-veelle sattui alaosastaan vähän litistynyt, sillä tavalla että kuorrutussuklaakin oli säröillä.

4-v: Mun jätski on rikki!!! Byäääääähhhhhh!
Mies: Näytäpäs.. no mutta se maistuu silti ihan samalta.
4-v: Mä tiiän kyllä.. Mutta se on silti rikki!! Byäääähhhh!
Mies: Se maistuu ihan samalta.
4-v: Mutta se on rikki! Byäääähhhhh!
Mies: Mutta se maistuu ihan samalta.
4-v: Mä tiiän kyllä.. Mutta se on silti rikki! Byäääähhh!
Mies: Haluatko sä syödä sen vai syönkö minä?
4-v: Haluun syödä! Mutta miten mä voin sen syödä kun se on rikki??!! Byääääähhhh!
Mies kietoi jätskipaperia vähän tikun ympärille, jonka jälkeen nelivuotias söi jäätelönsä hymyillen ja tyytyväisenä.

Saatiin myös esimakua teini-ikäisen tytön maailmasta. Tyttö toi uimapukua narulle kuivumaan (olivat riehuneet koko lauma pihalla isossa puhallettavassa vesialtaassa), ja mies huomasi, että narulla oli jo tytön uimapuku.
Mies: Montako uikkaria sulla on?
Tyttö: ?????
Mies: No kun täällä on jo sun uikkarit kuivumassa..?
Tyttö: Uikkari ja bikinit [tuijotusta ilmeellä 'mitäs kyselet tyhmiä']
Mies: Mihin sä niitä molempia nyt tarvitsit?
Tyttö: No kun ne toiset oli märät.
Kiesus, yllättäin uikkarit kastuu kun ne päällä menee veteen. Tyttö kyllä jatkoi selittämällä että märät ja kylmät uikkarit on ikävä laittaa päälle. Totta... mutta silti. Paras tottua vaan kun itsellä on kolme tyttöä kolmen vuoden sisään..

Mutta siis - oikeasti - on kivaa kun lapset ovat meillä, vähän haikeakin olo tulee kun tilanne muistuttaa taas siitä ikävästä asiasta, että en voinut saada neljännen jälkeen enää lisää lapsia. Sanoin kyllä kälylle, että seuraavalla kerralla otetaan mielellään koko lauma, eli myös 8-v poika ja 2-v tyttö meille hoitoon (nyt ne menivät kälyn äidin hoiviin ja pikkuveli ja käly pääsivät kahdestaan telttailemaan ja nauttimaan Yyterin hiekkarannoista).

Edit 2.7. klo 21.29
Ne kermaperseet mitään telttaillu.. käly soitti, olivat olleet kaksi yötä hotellissa.. yhtään en ole kateellinen, pois se minusta..