Saa nähdä pääsemmekö jatkamaan miehen kanssa pihalaattahommia, juuri nyt ei enää sada, mutta eipä näytä selvästi kirkastuvankaan. Viikonloppuna laatoitus jäi kesken kun oli niitä kaivo-ongelmia ja sunnuntaina veljentytön, joka on myös kummityttöni, 13-vuotissynttärit ja veljensä 9-vuotissynttärit. Raitista ilmaaSiellä huomasin etten ole hukannut ainakaan kaikkia sosiaalisia kykyjäni, seurustelin sujuvasti ihmisten kanssa ja minulla oli mukavaa.

Siellä tuli myös oikein hupaisa teiniolo kun kävin takapihalla puolisalaa tupakalla erään melkein sukuun (laaja käsite, kyseinen herra on isoveljeni vaimon pikkusiskon tuleva aviomies) tulleen nuoren miehen kanssa. Kundi on kolmekymppinen liveroolipelejä harrastava, heviä kuunteleva pappi, piristävä tuttavuus. Puolisalaa siksi, että sunnuntain synttäreillä oli paikalla niin paljon lapsia, että emme viitsineet näyttää kovin suurieleisesti huonoa esimerkkiä. Pappismies muisteli samalla kesän rippileirejä, joilla he papit kävivät salaa metsässä tupakalla, koska eivät  halunneet näyttää huonoa esimerkkiä leiriläisille, joilta tupakointi oli kielletty.

Edellisen kerran vastaava teinifiilis tuli DBTL:ssa kun istuimme piknikillä jokirannassa (varsinaisen festarialueen ulkopuolella kuitenkin), jossa järjestysmiehet kiertelivät poistamassa liikaa tai liian avoimesti ryyppääviä. Mehän käyttäydyimme tietysti kovin viksusti ja vilmaattisesti, nuorta järkkärimiestäkin vain nauratti hetken liian kauan kestänyt epäröintimme kun hän kysyi oliko meillä alkoholipitoisia juomia.Onko  siellä joku? No ei tietenkään! Tai siis.. Siis mehän ollaan aikuisia, meillä oli pääasiassa oikeita eväitä, juomia vain siinä sivussa, eikä meidän jäljiltä maahan jäänyt ainoatakaan roskaa eikä tupakan tumppia.

Vähemmän fiksuja juttuja näimme Turussa aamuyön snagarijonossa. Viereen alkoi kehittyä ikävää tappelun tynkää kun eräs älypää nuorimies meni aukomaan päätään ulkomaalaistaustaiselle nuorisoporukalle. Sen innoittamana jonossa takana seisovat kaksi miestä suolsivat sellaista rasistista soopaa, että enpä ole pitkään aikaan vastaavaa missään kuullut. Savu nousi minun ja ystäväni Timotädin korvista, mutta miehet olivat niin pahassa humalassa ja agressiivisen oloisia, että pidimme mölyt mahassa, vaikka sanomista olisi ollut paljonkin. Timotäti kertoi että rasistista puhetta tulee aika taajaan Turussa kuulleeksi, ikävä kyllä.