Osaisiko joku kertoa miten miehille pitäisi puhua? Asia ei ole juuri nyt ajankohtainen, mutta aina välillä tulee ihmeteltyä. Monesti kuulee miesten sanovan, ettei naisille voi puhua oikein, että ne aina tulkitsevat, vääntävät ja kääntävät kaiken sanotun, mutta väittäisin, etteivät ne miehet sen helpompia ole.

Alkutilanne: joku homma pitäisi hoitaa, molemmat ovat samaa mieltä, ja homma lankeaa tällä kertaa miehelle. (Niin ja naiselle tuli tietysti omat hommansa, eli ei tässä miestä mihinkään orjatyöhön määrätty.)
Aika kuluu: mitään ei tapahdu, homma seisoo ja viivyttää mahdollisesti muitakin töitä, kuitenkin mies ja nainen ovat edelleen yksimielisiä siitä, että homma pitää tehdä ja se on tällä kertaa miehen vastuulla.

Tästä alkaa kommunikointivaikeudet. Mies sanoo, että ei saa vihjailla vaan pitää sanoa suoraan. Ok, sanotaan sitten suoraan: Voisitko tehdä tuon homman niin kuin sovimme? Vastaus on yleensä, että joo joo, teen kun ehdin - eikä mitään tapahdu. Jos asiasta huomauttaa useammin, mies närkästyy ja sanoo että olisit sanonut että sillä on kiire ja se pitää tehdä heti. Ja useasti huomauttaminen on tietysti sitä nalkuttamista. Noooh, seuraavalla kerralla sanon sitten jo ensimmäisellä kerralla että homma olisi hoidettava pian: Voisitko tehdä tuon homman mahdollisimman pian? Ei hyvä sekään, on kuulemma käskemistä ja komentelua. Aha.

Joku nyt tietysti ajattelee, että pitääkö sitä heti hoputtaa, eikö miehelle voisi antaa aikaa tehdä homma oma-aloitteisesti. Se sama joku voisi kertoa kuinka kauan sitä aikaa pitäisi antaa? Eräskin ystäväni antoi miehelleni... eiku öh siis... miehellensä useamman vuoden aikaa erään puutarhaprojektin kanssa... Varovasti vihjailu ei aiheuttanut mitään reaktiota, kovempaan sävyyn huomauttaminen lennätti palkokasvin poikittain sieraimeen ja huomauttelun uusiminen palon vielä vähän syvemmälle nenänieluun. Lopulta mies itse sanoi (noin kolmen vuoden jälkeen), että jos se pitää tehdä nyt niin sano sitten että JUST NYT. Näin tapahtui ja mies meni niiltä sijoiltaan aloittamaan hommaa, ja muutaman päivän päästä se oli valmis.

Ja voitte olla ihan varmoja, että jos ystäväni olisi erehtynyt alun alkaen sanomaan, että menepä tekemään se homma JUST NYT, niin siinä olisivat miehen kaikki mahdolliset röörit tukkeutuneet palkokasveista ja sen sukulaisista!