Pikkubroidilla perheineen on ollut helvetin huono tuuri kesälomareissullaan Suomeen (ovat asuneet Ruotsissa yhdeksän vuotta). Kuukauden reissun aikana kälyltä hajosi silmälasit ja nyrjähti nilkka. Kuusivuotias tipahti betoniin takaraivolleen ja sai kunnon ventin kaaliinsa. Kaikki neljä lasta ovat olleet kipeitä, 13-vuotias esikoinen viikon 40 astetta hipovassa kuumeessa ja kolmevuotias kuopus joutui maanantaina sairaalaan keuhkokuumeen takia.

Broidilla olisi ollut laivaliput maanantai-illaksi, mutta liput piti peruuttaa sillä eihän se pikkulikka päässyt vielä lähtemään, on vieläkin sairaalassa. Muut lapset lähtivät Broidin kyydissä eilen kotimatkalle, Kälyskä jäi pikkuisen kanssa sairaalaan. Onneksi tytöllä ei ole mitään hätää, pääsee ilmeisesti tänään pois ja vakuutus korvaa ylimääräiset kotimatkakulut. Broidi oli harmitellut mukanaan kotimatkalle lähteneille lapsille epäonnista lomaa ja todennut että onnistuneen loman perusedellytys on, että kotiin palaavat kaikki jotka reissuun lähtivät, mutta kuusivuotiaan kommentti siihen oli ollut käytännöllinen: "On ainakin paremmin tilaa."
 
Lääkärin ilme oli kuulemma ollut hupaisa kun Broidi ja Kälyskä pyysivät lääkärintodistuksen ruotsinkielisenä ja viitenä kappaleena (vakuutusyhtiölle, molempien työpaikoille jne.). Oli vain sanonut että pitää etsiä joku joka osaa sen verran ruotsia. Lopulta lääkäri oli tullut häntä koipien välissä oikoluettamaan lääkärintodistuksen Kälyskällä (joka siis tajuaakin jotain ruotsinkielisestä lääkärislangista koska on hoitoalan ihmisiä, kätilö). Luulisi nyt keskussairaalasta löytyvän jokunen ruotsinkielentaitoinen omastakin takaa!