Voi helevatan helevatta. Koska sitä tyhmä ihminen oppii ettei koskaan saa mennä vieraalle kampaajalle!!!! Siitä tulee paha mieli!!!! Kuontalo on jo pidempään näyttänyt siltä, että heikkona hetkenä olen melkein itse tarttunut saksiin. Kai se jotenkin sujuisi, muun perheen päät olen hoitanut jo vuosikausia (paitsi miehen, se on leikannut jo 10 vuotta koneella itse hiuksensa kaikkivekspois). Omien hiuksien leikkaaminen niskapuolelta kuulostaa jo etukäteen sen verran hankalalta, että painelin kuitenkin Isoon Omenaan, ja toiseen sen isoista kampaamoista pääsi heti käsittelyyn.

No ei siitä oikeasti aivan kamala tullut. Aluksi kyllä luulin niin, mutta vain kampaus minkä se kampaajatyttö (tuli tosi tätifiilis, parikymppinen kampaaja teititteli koko ajan) päähäni väkersi oli karmea. Tyhmä ja liian kiltti kun olen, niin ihan pokkana kehuin kampaajalle että "tosi kiva, joo". Kotona pistin hiukset uuteen uskoon ja onneksi leikkaus on ihan ok. Tästä lähtien minun hiukseni saa leikata ja laittaa vain luottokampaajani, jonka luona olen käynyt viimeiset viisi vuotta.

Kävin myös vaatekaupoissa. Hohhoijaa. Kolmannes liikkeistä oli sellaisia, että löytääkseen jotain olisi pitänyt olla vähintään kymmenen vuotta nuorempi. Ei kiitos, en halua näyttää teiniltä. Toisen kolmanneksen kivoihin vaatteisiin olisi pitänyt olla vähintään kymmenen kiloa kevyempi. Ja ne päällemahtuvat ei niin kivat vaatteet olivat sitten tanttakamaa. Ei kiitos, en halua näyttää tantaltakaan. Viimeinen kolmannes liikkeistä myi sitten vain sellaisia vaatteita, joihin olisi pitänyt olla SEKÄ kymmenen kiloa kevyempi ETTÄ kymmenen vuotta nuorempi. Ei kiitos, en halua näyttää myöskään pelleltä.

Löysin lopulta kaksi puseroa, mustan hihattoman topin ja mustan syvään uurretun kietaisupaidan. Aika mielikuvituksetonta.