Että voi ollakin inhottavaa vaihtaa kauppaa. Meidän lähin iso kauppa on tähän asti ollut Eurospar, joka näiden yrityskauppojen myötä oli pari viikkoa kiinni, ja on nyt auennut S-markettina. Eikä sieltä tietenkään löydä mitään. Höyry nousi päästä kun ravasin kauppaa edestakaisin etsiessäni milloin mitäkin. Se puuttuva asia löytyi tietenkin aina juuri toiselta puolelta kauppaa. Muuten kauppa on kyllä fiksummin järjestetty, ja palvelutiski (kala- ja liha) on plussaa.

Yleensä tykkään käydä kaupassa. Kunnon listan kanssa tutussa kaupassa ei oikeastaan tarvitse ajatella - tai itse asiassa voi ajatella omiaan, ostokset hoituvat rutiinilla, lähes automaattisesti. Mies saattaa ottaa lapsia (max. 2 kerrallaan) mukaan kun käy kaupassa, minä en ikinä, sitä ei hermot kestä. Tai otanpa joskus, silloin kun myös mies on mukana. Toinen hoitaa lapset, toinen ostokset. Ei meillä kyllä koskaan ole nähty kaupparaivareita, mutta jotenkin haluan vajota ajatuksiini kauppareissulla, ja silloin kaikki muu (esim. lapsi, jonka perään pitää katsoa) nyppii pahasti.

Tänään kyllä nyppi koko kauppa. Naamani oli varmaan tuhannella rullalla kun raivopäisenä työnsin kärryä pitkin käytäviä. Onneksi oli leveät käytävät, muuten olisi voinut tulla ruumiita. Yksikin mies vastaan tullessaan ensin hymyili, sitten maastoutui säikähtäneenä selkä hyllyä vasten kun rynnin etsimässä imurin pölypusseja puhisten ärtymyksestä. Ei oikein irronnut hymyjä jaeltavaksi.

Kotona huomasin, että tämä huusholli on näköjään ajautumassa kaaokseen, kukaan ei löydä mitään ja jääkaapista tuli vastaan mm. puolimätä paprika. Mies huomautti, että siitä sen jo näkee kuinka korvaamaton olen. Just, taloudenhoitaja ajaisi saman asian. En kuitenkaan ehdoin tahdoin viitsinyt provosoitua, tiedän hyvin, ettei mies sitä niin tarkoittanut.

Mies on laittamassa ruokaa. Sovimme että illalla pistämme lapset ajoissa nukkumaan ja katsomme yhdessä jonkun dvd:n. Lapset odottavat innolla huomista, tänään on koristeltu iso kasa pajun oksia virpomisvitsoiksi, toivottavasti uni tulee jännityksestä huolimatta.