Huh huh, meinasi tulla yhdestä pikkuautosta rusina. Idiootti pomppasi suoraan eteen - kolmion takaa tietenkin - pahaa jälkeä olisi tullut jos en olisi ehtinyt jarruttaa, ei olisi jäänyt pikkurellusta eikä sen kuskista mitään jäljelle jos olisin täräyttänyt kylkeen lähes kaksi tonnia painavalla autollani. Olipa hyvä että ajelin rajoituksen mukaan kuuttakymppiä, vähänkin enemmän vauhtia niin olisi rysähtänyt. Sen verran kiehahti, että oli pakko säikäyttää törttöilijä soittamalla kunnolla torvea..

139588145_9ea6586352_m.jpgJosta tulikin mieleeni, että meidän perheessä lisätään jokaiseen kännykkään lähiomaisten nimen eteen kirjaimet ICE (in case of emergency). Hyvin usein ollaan liikkeellä oman perheen kanssa, ja sen takia onkin hyvä merkitä lähiomaiseksi myös joku perheen ulkopuolinen, sillä oman perheen yhteystiedoista ei ole pahemmin hyötyä jos kaikki ovat esim. samassa onnettomuusautossa. Varsinkin ulkomailla onnettomuuteen joutuessa tunnuksesta voi olla auttajille hyötyä kun eivät suomenkielisistä nimistä ja merkinnöistä kuitenkaan mitään ymmärrä; ICE-lyhenne on kansainvälinen ja sillä merkatut nimet löytyvät helposti kännykän luettelosta I:n kohdalta.

Yleensä en harrasta maksullisten juttujen mainostamista, mutta nyt teen poikkeuksen, sillä kyseessä on erittäin hyvä asia. Sen lisäksi, että Punaisen ristin sivuilta löytyy tietoa mm. ICE:stä, sivujen kautta pääsee  myös lataamaan kännykkäänsä suht monipuoliset ensiapuohjeet monenlaisiin tilanteisiin. Hinta on 7 euroa ja se laskutetaan kännykkälaskussa.