Pari lisäystä.

Sain Sirpalta mieluisan haasteen.

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:
Aika hurja vaatimus kirjalta, viime aikoina mikään ei ole järisyttänyt niin paljon, mutta vähän toisella kymmenellä muistan ajatuksieni kirjallisuudesta ja kirjoista saaneen aivan uusia ulottuvuuksia luettuani isäni suosituksesta Sigrid Undsetin trilogian Kristiina Lauritsantytär. Upea, 1920-22 ilmestynyt  Norjan keskiajasta kertova trilogia.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:
Niitä on paljon, mainitaan tässä vaikka Peter Acroydin Chatterton ja John Fowlesin Ilmestys. (Jaaha, en uskonut että alkaisin jo toisen kysymyksen kohdalla lipsua vain yhden mainitsemisesta.)

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Tämä on aivan mahdoton valinta.. Hiljattain luin Margaret Atwoodin romaanin Oryx ja Crake, ja se jätti niin paljon mietittävää, että jos juuri nyt pitäisi saarelle lähteä niin varmaan tuo lähtisi mukaan; ensi viikolla valinta voisi olla jotain muuta.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon:
(Hupakon.. hmm, sanoisin ennemmin että kirja sai pääni pyörälle ja huimasi, mikä sopinee suomennokseksi alkuperäiselle engl. sanalle giddy.) Ehdottomasti Laurence Sternen Tristram Shandy - elämä ja mielipiteet.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Näitäkin on paljon, liikutun lukiessani (ja muutenkin) aika helposti. Viimeksi varmaan lukiessani Kurt Vonnegutin Jumala teitä siunatkoon, herra Rosewater. Ei kun viimeksi olikin lukiessani Henning Mankellin romaania Syvyys.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:

Helppo, mutta nolo vastata - tietysti se päässäni oleva, joka toivon mukaan joskus tulee ulos.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:
Voisin vastata samoin kuin Sirpa, eli kaikki lasta aliarvioivat lastenkirjat, mutta vastaan kuitenkin Raamattu, enkä selitä sitä sen kummemmin. Edit: Sirpa puhuikin kuvakirjoista, mutta laajennan otosta kaikkiin lasta aliarvioiviin lastenkirjoihin.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:
Peter Høeg
in Lumen taju. Hämmästyttävää sinänsä, että tällä hetkellä tosiaan on kesken vain yksi kirja.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:
Minulla on iso pino (parikymmentä) saamiani tai ostamiani kirjoja odottamassa lukemista, seuraavana ovat vuorossa Graham Swiftin Ei tästä maailmasta ja Leena Landerin Tummien perhosten koti.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Haasteen saavat Louhi, Z the Panda, Helen, Mette ja Timo.

Edit: Saas nähdä paljonko lähtee tilaajia, yksi tipahti saman tien, eikä tarvitse olla selvänäkijä arvatakseen syyn.. On se kumma että pitää kaikki ottaa niin tosissaan. Varmaan olisi vähemmän herneitä nenissä jos olisin laittanut Raamatun tilalle vaikka Koraanin, mikä olisi ollut aivan yhtä todennäköinen vaihtoehto, samoin kuin mikä tahansa muu kirja, josta jotkut luulevat totuuden / vastauksen kaikkeen löytyvän (ja joiden nimissä on tehty - hyvän lisäksi - määrättömästi pahaa). Tämän enempää en vieläkään selitä.