SuljettuEn ole tänään tehnyt mitään. Väsyttää.

Lauantaina siivosimme miehen kanssa koko kämpän läpi. Hiki puski pintaan minullakin, mutta miehen kärsimys _melkein_ herätti säälin tunteet. Hän kun oli kotiutunut kaverin synttäreiltä aamuyöstä tuhannen päissään, ja sitten paha vaimo pistää siivoamaan.. Hyvin sillä silti pysyi imuri kourassa, mitä nyt välillä istahti vetämään henkeä ja pyyhkimään hikeä. Reppana. Oli sillä vissiin aika kurja olo kun ei illallakaan vielä saunakalja maistunut. Hauskaa oli synttäreillä ollut, ja oikeastaan olen vähän kade. Minunkin piti sinne mennä, ja olisin halunnutkin, mutta iski niin paha sosiaalisuusahdistus että oli fiksumpaa jäädä kotiin. Harmitti.

Hullulle siivousrupeamalle oli todellinen syykin, eikä se suinkaan ollut miehelle suunnattu kosto hauskasta illasta ilman vaimoa, vaan kämpän tuleva täyttyminen vieraista sunnuntaina. Vietimme pitkän kaavan mukaan esikoisen 11- ja kuopuksen 6-vuotissynttäreitä, molemmilla oikeat juhlapäivät olivat jo heinäkuun puolella, mutta silloin on vähän heikosti kavereita maisemissa (kun on ne lomat ja kaikkee).

Ekat vieraat saapuivat tasan kello yksi ja viimeiset lähtivät joskus yhdeksän jälkeen, siinä välillä (oma perhe mukaan lukien) nurkissa pyöri 19 lasta ja 14 aikuista. Sää oli ihana ja juhlat olivat mukavat, osan päivää viihdyimme terassilla (jonka reilut 20 neliötä mies oli saattanut kodin kanssa rimmaavaan puts ja plank -kuntoon) ja ilmeisesti seurani kelpaa edelleen ajoittaisesta epäsosiaalisuudestani huolimatta, sillä sovin yhden kaverin kanssa sauvakävelysessioiden aloittamisesta (!), toisen kanssa leffaan menemisestä ja kolmannen (perjantain synttärisankari btw) kanssa dvd-illasta kera pizzaherkuttelun.

Turun linnaTänään en aio loppupäivänäkään tehdä mitään. Ei kun.. jotain sentään - esikoisen ja kakkosen pyöriin pitää hankkia uudet satulat ja kakkonen ja kolmonen pitää kuskata futistreeneihin ja takaisin. Mutta noiden lisäksi en tee mitään. Paitsi päällystän ziljoona kirjaa ja kiroan alimpaan helvettiin kaikki kontaktimuovit, jotka eivät osaa asettua niin kuin niiden pitäisi. Ja jos vielä muistaisin hakea kuopuksen eskarista, muuten voi tulla sanomista.

Wilhelmiina kyseli kommenteissa joku aika sitten blogissani olleista ikkunakuvista, tiedoksi sinne päin, että rakennus kaikissa ko. kuvissa on Turun linna.