63596.jpgYllättävän vähän lumi ja pakkanen tuntuvat haittaavan oloani ja eloani. Ehkä se johtuu siitä, että pian ollaan jo helmikuussa eli alkaa tämä talvi olla voiton puolella vaikka millainen sää iskisi niskaan. Onhan se ihan eri juttu jos taivas rysäyttää lunta puoli metriä loka-marraskuussa ja päälle vielä 10-20 astetta pakkasta, silloin se masentaa aivan hirveästi kun päässänsä kelailee, että tätä pitäisi nyt sitten kestää maaliskuun loppuun saakka. Se on ikuisuus.

62668.jpgPerjantaina kyllä vitutti rankemman kautta kun tulin luennolta kotiin - eikä ollut edes pakkasta. Mutta kun taivaalta sataa märkiä rättejä ja tuuli heittää ne joka huivin, pipon ja takin raosta iholle niin aika vähän siinä edes sääraivosta saa lämpöä kehitettyä. Bussissa istuessa viimeinenkin lumen muodossa oleva, joka paikkaan takertunut kuorrutus muutti olomuotonsa vedeksi ja bussilta kotiin kävellessä vasta kylmä tulikin. Vaatetta minulla oli ihan reippaasti päällä, mutta märät vaatteet harvemmin tuntuvat (varsinkaan tuulessa) lämpimiltä, ei vaikka niitä olisi kuinka paksulti.

Tuohon verrattuna tämän päivän tuulettomuus ja auringonpaiste tuntuu ihan kivalta säältä. Vaikka onkin 10 astetta pakkasta ja puoli metriä lunta. No ei sitä lunta ole kuin 30 senttiä. Vaihtaisin silti koska tahansa lumettomaan ja 5-10 astetta plussan puolella olevaan talvisäähän.