Edit: Vielä jatkuu lämmin, mukavaa. En välitä makoilla auringossa, mutta tykkään kun on niin lämmin, että varjossakin tarkenee. Ilmatieteen laitos:

Espoo 5 vuorokauden ennuste

808237.jpg

Karmea pyykkirumba käynnissä, mutta ei pahemmin haittaa, ainakin jonkin aikaa osaa nauttia siitä, että pyykkikone TOIMII. Pari viikkoahan tuo on jo ollut kunnossa ja paikallaan, mutta olen ollut aika tiukasti reissussa, joten pyykkiä on kertynyt riittävästi.

Muutaman viikon sisään olen ehtinyt käydä piipahtamassa Kuopiossa, Joensuussa, Savonlinnassa, Turussa, Vaasassa ja Kaarinassa. Kolme ensimmäistä olivat sukulaiskeikkoja koko perheen kanssa, mutta Turkuun suuntasin tätifestareille (DBTL) ilman perhettä ja bunkkasin viime vuoden tapaan Timotädin luona -  kävimme kurkkaamassa Lännen Jukkaa (J. Karjalainen), Neljää ruusua ja Kauko Röyhkää - ja tietysti istumassa jokilaivassa nauttimassa auringonpaisteesta hyvässä seurassa.

Vaasassa olimme viime viikolla pikkuveljen perheen kanssa telttailun merkeissä, ja ne olivatkin koko kesän ainoat viisi peräkkäistä sadepäivää... Mukavaa oli silti, siitäkin huolimatta, että veljenpoika sai reiän päähänsä tipahtaessaan takaraivo edellä betoniin ja ampui tuntematonta tyttöä ritsalla (ja sai tietysti asiaankuuluvaa palautetta teostaan),  ja Kälyskä onnistui sekä hajottamaan silmälasinsa että nyrjäyttämään nilkkansa. Ennen jalkansa telomista Kälyskä ehti kuitenkin käydä kastelemassa itsensä Wasalandian tukkijoessa (tai mikä sen nimi siellä olikaan) 17 kertaa, tyttärensä tosin pisti paremmaksi kiertämällä reitin 20 kertaa. Minä totesin reilun kymmenen kerran jälkeen olevani jo tarpeeksi kylmissäni. Mukana reissussa oli myös kummityttöni, isoveljeni tytär, ja herätimmekin leirintäalueella huomiota kahden valtavan teltan, kahden suksiboksillisen tila-auton, neljän aikuisen ja yhdeksän lapsen ehkä hiukan äänekkäällä porukallamme.

Lauantaina ehdimme vielä enon luokse kesäjuhliin ja sunnuntaina isoveljeni luona vietettiin serkusparven neljän heinäkuussa syntyneen lapsen (mm. meidän esikoisen ja kuopuksen) syntymäpäiviä.

Täällä kotona on edelleen odottamassa keskeneräinen maalausurakka, mutta kuka sitä tällä helteellä jaksaa. Huomenna ainakin menemme lasten kanssa koko päiväksi rannalle kun miehellä on vielä tämä viikko lomaa.