Huono päivä. Kuopus joutui aamulla odottelemaan koulutaksia vesisateessa melkein puoli tuntia. Kun taksi käväisi tuossa pihassa nappaamassa tytön kyytiin, eka koulutunti oli ollut käynnissä jo viisi minuuttia eli veikkaisin tytön lopulta missanneen puolet oppitunnista.

Esikoiselta varastettiin koulussa liikuntatunnin aikana kenkä. Molemmat kengät vielä jotenkin tajuaisin, mutta yhden kengän pölliminen on ilkeän tempun lisäksi tyhmää. Saamme näemmä tutustua hiljalleen yläkoululaisten maailmaan.

En mennyt tenttiin. Ei kannata näillä tiedoilla. V*tuttaa, eikä voi edes syyttää ketään muuta. Tuplav*tutus.

**************************


Vähän helpottaa (tai aika paljonkin oikeastaan) toisen juuri päättyneen kurssin ajattelu. Sen töiden kanssa valvoin ja kirjoitin muutaman kerran läpi yön, revin hiuksia ja itkin verta. No en ihan verta itkenyt, mutta oli todella hilkulla etten jättänyt koko kurssia kesken, tunsin itseni tyhmäksi ja huonoksi.

Eka essee oli tuskaista kirjoitettavaa ja meni mielestäni ihan penkin alle, samoin toinen ja kolmas, mutta sitten se jotenkin vain loksahti kohdalleen.  Kirjoittaminen. Kaksi viimeistä esseetäkin toivat tukun harmaita hiuksia, mutta kirjoittaminen alkoi luistaa - ja vihdoin se myös näkyi arvosanassa, sain molemmista 4,5/5. Leijuin aika monta päivää luettuani tekstianalyyseistäni mm. tällaisia opettajan kommentteja: "Hieno teksti! Esität kirkkaasti olennaisen etkä hämmennä sitä millään harhapoluilla --> merkki terävästä ajattelusta ja syvästä ymmärryksestä." "Hieno, tarkkanäköinen analyysi, joka säilyttää reflektiivisen etäisyyden ja omaäänisyytensä!"

No nyt ei sitten enää v*tutakaan. Taidan mennä laittamaan perheelle ruokaa.