Pitäisi varata autolle huolto. En ole pitkään aikaan tehnyt autoille yhtään mitään itse, korkeintaan täyttänyt renkaita ja tarkistellut/lisäillyt nesteitä. Ei ole paikkaa missä tehdä, eikä oikein aikaakaan. Isoveljelläni on autotallissa rasvamonttu, se olisi aika hieno juttu, mutta vielä parempi olisi kunnon hallinosturi. Pidän nykyisestä autostani, se on tarpeeksi ISO koko perheelle, huono puoli on tietysti aivan järjetön kulutus ja saastuttaminen. Periaatteessa yksityisautoilu on huono juttu, mutta käytännössä (vaikka pääkaupunkiseudulla asunkin) meiltä ei pääse juuri mihinkään ilman autoa, paitsi jos on määrättömästi aikaa.

54324.jpg
Pakko oli lisätä kuva Kadett-A:sta, ette kuitenkaan tienneet millainen se on ;)
(kuva löytyi täältä)

Suosikkiautoni oli järjestyksessä toinen autoni, se oli Opelin (Vauxhal) A-kadetti vuodelta -65, aivan syötävän ihana peli, siinä oli vielä teräsvyörenkaiden sijaan valkosivuiset rättirenkaatkin! Sitä en tainnut koskaan viedä vieraalle korjattavaksi, silloin minulla oli käytössä hyvät tilat hallinostureineen kaikkineen. Peruskaman eli jarru- ja pakoputkiremppojen lisäksi purin jopa vaihdelaatikon ja laturin pillun päreiksi (anteeksi kielenkäyttöni, mutta olettekos nähneet purettua vaihdelaatikkoa...), hommia joihin en enää missään nimessä uskaltaisi ryhtyä (kyllä, silloin sain ne korjattua ja kasaankin vielä). Enää en osaisi.

Jotenkin aina korpeaa maksaa auton huollosta satoja euroja, kun periaatteessa selviäisi hommasta itsekin jos olisi aikaa. Ja välineet. Ja paikka. Mutta kun ei ole!