Leffa tuli katsottua illalla, joten ei ole mikään ihme, että nukuin vaihteeksi huonosti. Yhtään ei auta asiaa se, että yö oli kesäaikaan siirtymisen takia tunnin lyhyempi. Olen hiippaillut hereillä jo neljä tuntia. Ei hyvä.

Katkera kuu käsittelee läheisriippuvuutta, pettämistä, kostoa, rakkautta, vihaa, seksuaalisuutta, henkistä ja ruumiillista hyväksikäyttöä, houkutusta, hekumaa, mielen manipulointia... ja mitä vielä. Ei mikään helppo elokuva. Jos ohitetaan tarinan taso ja puhutaan vain edellä mainituista teemoista, sieltä löytyy varmasti kaikille tuttuja ja koskettavia asioita.

Onneksi leffaan on sinne tänne ripoteltu myös huumoria, sen verran synkän tarinan se esittelee, että ilman huumoria sen katsominen olisi aika musertava kokemus. Huumorin lisäksi elokuvan katsomista helpottaa raadollisten mielenmaisemien rinnalla korostuva kuvien kauneus, asetelmat, kuvakulmat, värit... myös Pariisi näyttäytyy tässä elokuvassa kauneimmillaan.

Jostain olen joskus lukenut, että leffa on luokiteltu mustaksi komediaksi, mikä on mielestäni kyllä aika käsittämätöntä. Musta kyllä, mutta komedia!? Se että elokuva saa välillä myös nauramaan, tuskin riittää komedian määrittelyksi sellaisenaan. Yleisimmin tästä leffasta näkee luonnehdinnan eroottinen trilleri, mutta en ole tuostakaan samaa mieltä. Eroottinen tragedia voisi mennä sinne päin. Tarkemmin ajateltuna leffasta löytyy aika pitkälle kreikkalaisen tragedian juoneen kuuluvat palikat...

Nyt ei irtoa enempää. Muutaman oluen leffan katsominen taas vaati, on se vaan niin kuohuttava pläjäys ;)