Ihana sää. Eilen käkin tuntitolkulla kukkapenkkejä kitkemässä, enemmänkin olisi ollut hommaa, mutta selkä teki stopin. Pakko oli luovuttaa siinä vaiheessa kun ei selkää saanut enää suoristettua ilman kiroilua ja kyyneliä. Kun selkä on kipeä niin se sitten osaa olla aivan saatanan kipeä.. Tämä päivä pitää ottaa kevyemmin, ajattelin keskittyä tuohon bikineissä lojumiseen kera lukemisen ja oluen. Mitäs sitä kauniina kesäpäivänä muutakaan jos ei ole pakko =).

RappusillaSoitin eilen aamulla auton perään ja kerroin mitä oli tapahtunut, lupasivat katsoa kun kerkeävät, koko kuukausi on kuulemma buukattu täyteen eli homma voi venyä ja paukkua pitkälle heinäkuun puolelle. Jos en olisi edelleen harvinaisen hyvällä tuulella ja kohtalaisen energinen, voisi vaikka ottaa ja vituttaa.. Iltapäivällä sitten jo soittivat takaisin, sanoivat että oli hyvä tuuri kun oli tullut peruutus ja ottivat sitten minun autoni siihen väliin. Syyläri pitää kuulemma vaihtaa.. ihmettelen kyllä vähän.. no, kaipa nuo merkkikorjaamossa tietävät mitä tekevät (toivoo hän kädet kyynärpäitä myöten ristissä).

Maasta löytyy tällä hetkellä kuulemma yksi sopiva syyläri varaosana, sanoin sille hemmolle että on hyvä ja tilaa sen sitten hyvin nopeasti. Se saakeli vaan maksaa 490 euroa plus vaihtotyö - sitten vasta päästään katsomaan muita vikoja, esim. onko moottori vaurioitunut. Kansirempan hinta toisi tuohon päälle ehkä parisen tonnia, jos edes riittää. Ei meillä tuollaisia rahoja ole mistään repiä, mutta silti nyt huolettaa enemmän tuo aikataulun venyminen. Menee arki aika hankalaksi, onneksi äiti asuu lähellä ja on luvannut kuskata kauppaan.

KaideMies palautti työsuhdeauton tänään, perjantaihin olisi voinut pitää, mutta mitäs sillä kun kilometrit olivat joustovara mukaan lukien tapissa. Että ollaan sitten kokonaan ilman autoa - eikä hajuakaan kuinka kauan. Se sitten niistä juhannussuunnitelmistakin. Tai meillä mitään suunnitelmia ollut.. mutta olisi voinut olla! Jotenkin ei innosta ajatus junalla reissaamisesta neljän kakaran ja hillittömän tavaramäärän kanssa. Vaikka voisihan se tietty olla ikimuistoinen kokemus..

Mutta siis - oikeasti kieltäydyn murehtimasta etukäteen. Syyläri tulee keskiviikkona ja sen paikalleen heittäminen ei ole kummoinen juttu, hyvällä tuurilla moottori on kunnossa ja saan autoni takaisin alle tonnin laskulla ennen juhannusta. Ei tässä tähän hätään voi muuta kuin nauttia kesäpäivästä ja toivoa parasta. Joskus voi käydä hyvinkin - oikeasti.