Itsenäisyyspäivä 2007Vuoden viimeinen tentti takana, ja siitä jäi varsin hyvä fiilis. Jo luennot olivat mielenkiintoisia, ja vaikka tenttikirjojen lukeminen jäi (yllätysyllätys) viime tippaan, niiden sisällön omaksuminen tuntui vaivattomalta. Jopa tenttikysymykset olivat hyviä, ja innostuin kirjoittamaan pitkät pätkät mm. Ylen julkisen palvelun velvoitteista kun kysymyksessä ihan erikseen pyydettiin omaa mielipidettä ja sen perusteluita.

Nyt on sitten aikaa keskittyä kaikkiin kivoihin joulujuttuihin. Ja pleikkari kolmoseen. Se on asunut meillä jo jonkin aikaa, mutta en ole ehtinyt kuin kerran kokeilemaan. Menee aivan hukkaan minun pelaamisellani mokoma vekotin, sillä lempparipelini on edelleen aikanaan pleikkari ykköselle hankittu Crash Team Racing, ja ilokseni se toimii hyvin kolmosessakin. Kolmonen oli kyllä törkeän hintainen, varsinkin, kun halusimme 60 gigan mallin, sillä kun talossa on kaksi pleikka kakkosta ja hyllymetri pelejä, halusimme vehkeen, jossa myös nuo pelit toimivat. Tosin paketissa oli toinen ohjain ja kaksi ihan ok peliä (jotka kaupoissa näyttävät pyörivän 60-70 euron hinnoissa),  joten hintaeroa 40 gigan vehkeeseen (jossa siis ykkösen ja kakkosen pelit eivät toimi) ei lopulta juuri jäänyt. Mutta oli se silti sikahintainen vaikka miten päin vääntäisi.

Jos tentti ei olisi mennyt hyvin ja kurssi ollut mielenkiintoinen, voisin melkein epäillä olevani väärällä alalla. Kolmosen hankkiminen lähti nimittäin siitä, että mies on jatko-opintoihin liittyvällä seminaarikurssilla, jossa he tekevät jotain (älä kysy mitä, en tiedä) pleikkari kolmoseen liittyvää! Kurssin osallistujilta on vähän mopo karannut käsistä, sillä seitsemästä jätkästä neljä on jo hankkinut kolmosen kotiinsa. Mieskin räplää pleikkaria kaikki illat, tosin ei juurikaan pelaa. Ei meidän kursseilla vaan pääse leikkimään kivoilla härpäkkeillä! Epistä, sanon minä.

Oikeasti suurin hyöty vekottimesta on mediakeskuksena. Meillä on yhdessä kotitietokoneista digikortti (tai kolme oikeastaan, taaskaan ei kannata kysyä miksi), ja esim. leffoja tallennetaan paljonkin koneelle. Nyt niitä ei tarvitse enää polttaa dvd:lle, vaan koska kolmonen on olohuoneessa (tietokone ei) ja verkkoon liitettynä, onnistuu koneelle tallennettujen leffojen katselu sen kautta suoraan olohuoneen telkkarista. Kätevää. Tai siis olisi varmaan kätevää jos osaisin käyttää sitä.